ettonmindre.dk

Hvilken Varmekilde Er Bedst For Miljøet?

Skrevet d. 21. May 2020
canva.com

Der findes en lang række varmemuligheder til boligen, dog er der helt klare beviser for hvilken type varme som er bedst for miljøet.

Det er i Danmark faktisk også den mest miljøvenlige form for varme som er den billigste, og den eneste grund til at det ikke udelukkende er den form for varme der er brugt, er grundet investeringer og nogle gange afstande som sætter en stopper for udbredelsen.

Den mest miljøvenlige form for varme til boligen

Overordnet set er det fjernvarme der udleder mindst CO2 og samtidig er den billigste opvarmningsform i Danmark.

Fjernvarme er en form for genbrug, da denne varmekilde bruger spildvarme fra diverse produktionsformer og afbrænding af affald, og omdanner det til genanvendelig varme som kan bruges til diverse formål.

I Danmark er det omkring 60% af alle husstande der bruger fjernvarme, de som ikke har fjernvarme er ofte enkelte byggerier væk fra byerne, som ikke er koblet på det lokale fjernvarme netværk.

Der bliver dog konstant udbredt og forbedret fjernvarme løsninger, så selv de fjerneste husstande kan få adgang til den lukrative varmekilde.

Hvis du stadig bruger oliefyr i dit hjem koster det omkring 50.000 kr. At skifte til fjernvarme, men de penge du sparer kan være tjent ind på relativt kort tid, og så er det også mange gange mere miljøvenligt.

Tak til Zensehome for deres støtte til dette indlæg. På deres hjemmeside kan du få svar på spørgsmål som “hvad er smart home” og en lang række andre områder vedrørende fremtidens hjem.

Næste indlæg
Webshops og e-handel har revolutioneret den måde, vi handler på, hvilket har medført markante ændringer i vores forbrugsvaner.  Som en del af denne digitale transformation er det vigtigt at overveje, hvordan disse …
Klimatilpasning er faktisk betegnelsen for et svar på de klimaændringer, man ser rundt om i Danmark og ikke mindst verden.Man kan selvfølgelig ikke fikse de klimaforandringer, der er, men udvikling af nye metoder eller t…
Overordnet set ligger det i selve ordet, hvad klimaforandringer er. Deler du ordet op, har det at gøre med, at der er forandringer i de klimaer, vi lever, men i den følgende tekst vil jeg forsøge at gøre dig klogere…
Klimazoner skal forstås på den måde, at vejret i bestemte områder eller zoner er det samme år efter år. Tager vi Danmark som eksempel, så har vi herhjemme ofte vestenvind, lidt frost om vinteren, en del regn hele året ru…
Klimaaftryk er et relativt nyt ord, ihvertfald historisk set. Det er et ord, der ofte bliver brugt i medier, debatter og ind over middagsbordet. Men hvad betyder det egentlig, og hvordan ser ens personlige klimaaftryk ud…
Der er rigtig mange, der bekymrer sig om klimaet. Og der er endnu flere, der hævder at de gør det. Mange prøver at kloge sig på vores klimas tilstand og udvikling, men kun et fåtal har rent faktisk styr på, hvad de snakk…
Vi er mange, der rigtig gerne vil spise lidt mere klimavenligt. Der er i samme ombæring også mange, der ikke er helt klar over, hvordan man egentlig gør dette. Skal man så slet ikke spise kød? Og hvad med fisk, grøntsage…