ettonmindre.dk

Hvad Er Klimazoner?

Skrevet d. 13. April 2021
Pixabay, Clker-Free-Vector-Images

Klimazoner skal forstås på den måde, at vejret i bestemte områder eller zoner er det samme år efter år. Tager vi Danmark som eksempel, så har vi herhjemme ofte vestenvind, lidt frost om vinteren, en del regn hele året rundt og som regel kommer temperaturene ikke over 30 grader om sommeren. Vi er en del af den zone, der hedder tempreret klima.

Jorden er inddelt i 4 forskellige klimazoner:

  • Tempereret klima
    • Klimaet disse steder har en middeltemperatur på minimum 10 grader. Der er langvarig frost og sne om vinteren og en pæn plantevækst. Eksempler på steder, hvor de har dette klima, er Canada, New Zealand eller Sydamerika.
  • Subtropisk klima
    • Steder, hvor der er en lang varm sommer, hvor temperaturen ikke kommer under 20 grader. Der er en middeltemperatur på 10 grader og meget kortvarig frost. Dette klima finder du eksempelvis i Nordafrika, Sydeuropa og Midtamerika.
  • Polarklima
    • Dette klima giver næsten sig selv med sit navn. Det er koldt og det er med minusgrader i en lang, streng vinter. Det bliver max 10 grader disse steder, der er ingen plantevækst og meget lille risoko for regn. 
    • Her taler vi om steder såsom Nord- og Sydpolerne og det nordligste af Canada.
  • Tropisk klima
    • Det sidste klima er det varme. Der er aldrig frost og middeltemperaturen i alle måneder er 15 grader.
    • Vil du gerne prøve dette klima, kan du tage til størstedelen af Afrika, Indien, Miami i USA eller den nordøstlige del af Sydamerika.

Skiltet øverst viser, at sidens tekst var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet Sif Jakobs øreringe. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Næste indlæg
Webshops og e-handel har revolutioneret den måde, vi handler på, hvilket har medført markante ændringer i vores forbrugsvaner.  Som en del af denne digitale transformation er det vigtigt at overveje, hvordan disse …
Klimatilpasning er faktisk betegnelsen for et svar på de klimaændringer, man ser rundt om i Danmark og ikke mindst verden.Man kan selvfølgelig ikke fikse de klimaforandringer, der er, men udvikling af nye metoder eller t…
Overordnet set ligger det i selve ordet, hvad klimaforandringer er. Deler du ordet op, har det at gøre med, at der er forandringer i de klimaer, vi lever, men i den følgende tekst vil jeg forsøge at gøre dig klogere…
Klimaaftryk er et relativt nyt ord, ihvertfald historisk set. Det er et ord, der ofte bliver brugt i medier, debatter og ind over middagsbordet. Men hvad betyder det egentlig, og hvordan ser ens personlige klimaaftryk ud…
Der er rigtig mange, der bekymrer sig om klimaet. Og der er endnu flere, der hævder at de gør det. Mange prøver at kloge sig på vores klimas tilstand og udvikling, men kun et fåtal har rent faktisk styr på, hvad de snakk…
Vi er mange, der rigtig gerne vil spise lidt mere klimavenligt. Der er i samme ombæring også mange, der ikke er helt klar over, hvordan man egentlig gør dette. Skal man så slet ikke spise kød? Og hvad med fisk, grøntsage…
Du har uden tvivl hørt dem omtalt i medierne, hvor der tales om overholdelse eller køb og salg af CO2-kvoter. Det kan dog virke som et abstrakt begreb, for hvad er CO2 kvoter? CO2-kvoter er en ret til at udlede en beste…