Øg produktiviteten med motion på arbejdet

Øg produktiviteten med motion på arbejdet

Et forskningsprojekt viser, at motion på arbejdspladsen kan øge både arbejdsglæden og produktiviteten. Er motion en fast del af arbejdsdagen i din virksomhed?

Et forskningsprojekt, der blev præsenteret i tidsskriftet American College of Sports Medicine, fastslår, at travle medarbejdere, der dyrker motion på arbejdspladsen, er mere produktive, end dem, der ikke dyrker motion på arbejdet.

Ligeledes er dem, der dyrker motion på arbejdet generelt i bedre humør. De er væsentligt mindre tilbøjelige til at skælde deres kolleger ud, og de er mere serviceminded over for kunderne.

Forskningsprojektet baserer sig på et studie, hvor britiske forskere studerede 200 medarbejdere på tre forskellige arbejdspladser: Et universitet, en IT-virksomhed samt et forsikringsselskab.

I løbet af projektet blev de ansatte bedt om at udfylde spørgeskemaer om deres arbejdsindsats samt humør på de dage, hvor de dyrkede motion, samt på de dage, hvor de ikke gjorde.

Alle motionsformer hjælper

Deltagerne måtte selv vælge motionsform. De fleste valgte at bruge mellem 30 og 60 minutter på alt fra yoga til styrketræning og boldspil.

Seks ud ti fortalte, at deres mentale overskud blev større de dage, hvor de dyrkede motion. Ligeledes fortalte de, at motionen havde en mærkbar positiv effekt på deres lederevner samt evne til at overholde deadlines.

Forskerne blev ligeledes bevidste om, at produktiviteten blev øget. Samlet set blev den øget med 15 procent, når medarbejderne dyrkede motion.

Motionen bidragede dermed både til, at medarbejderne havde mere overskud, var gladere, og at de var væsentligt mere produktive.

Samtlige undersøgelsesobjekter var regelmæssige motionister, som allerede følte, at de gjorde et solidt stykke arbejde på deres arbejdsplads.

Intet i undersøgelsen tyder på, at motionens form har nogen betydning. Alle motionsformer havde lige stor effekt, ifølge denne undersøgelse.