ettonmindre.dk

Øg Produktiviteten Med Motion På Arbejdet

Skrevet d. 10. December 2018
Jumpstory.dk

Et forskningsprojekt viser, at motion på arbejdspladsen kan øge både arbejdsglæden og produktiviteten. Er motion en fast del af arbejdsdagen i din virksomhed?

Et forskningsprojekt, der blev præsenteret i tidsskriftet American College of Sports Medicine, fastslår, at travle medarbejdere, der dyrker motion på arbejdspladsen, er mere produktive, end dem, der ikke dyrker motion på arbejdet.

Ligeledes er dem, der dyrker motion på arbejdet generelt i bedre humør. De er væsentligt mindre tilbøjelige til at skælde deres kolleger ud, og de er mere serviceminded over for kunderne.

Forskningsprojektet baserer sig på et studie, hvor britiske forskere studerede 200 medarbejdere på tre forskellige arbejdspladser: Et universitet, en IT-virksomhed samt et forsikringsselskab.

I løbet af projektet blev de ansatte bedt om at udfylde spørgeskemaer om deres arbejdsindsats samt humør på de dage, hvor de dyrkede motion, samt på de dage, hvor de ikke gjorde.

Alle motionsformer hjælper

Deltagerne måtte selv vælge motionsform. De fleste valgte at bruge mellem 30 og 60 minutter på alt fra yoga til styrketræning og boldspil.

Seks ud ti fortalte, at deres mentale overskud blev større de dage, hvor de dyrkede motion. Ligeledes fortalte de, at motionen havde en mærkbar positiv effekt på deres lederevner samt evne til at overholde deadlines.

Forskerne blev ligeledes bevidste om, at produktiviteten blev øget. Samlet set blev den øget med 15 procent, når medarbejderne dyrkede motion.

Motionen bidragede dermed både til, at medarbejderne havde mere overskud, var gladere, og at de var væsentligt mere produktive.

Samtlige undersøgelsesobjekter var regelmæssige motionister, som allerede følte, at de gjorde et solidt stykke arbejde på deres arbejdsplads.

Intet i undersøgelsen tyder på, at motionens form har nogen betydning. Alle motionsformer havde lige stor effekt, ifølge denne undersøgelse.

Næste indlæg
Klimakompensation, også kendt som CO2-kompensation eller klimaneutralitet, er en praksis, der sigter mod at reducere eller opveje de klimagasser, der udledes som følge af menneskelig aktivitet. Menneskelige aktiviteter s…
Om atomkraft er godt for miljøet, handler i bund og grund om en enkelt ting. Nemlig, om det går galt. Det er nemlig her, at den helt skelsættende forskel ligger. Går der intet galt, så er det noget nær den perfekte energ…
Mange studerende har overraskende svært ved at finde et fedt studiejob, der er relevant, udfordrende og spændende. Dette skyldes i høj grad, at stort set alle studerende har et stort ønske om at få sådan et job, men der …
At holde en sund og velfungerende balance mellem sit arbejdsliv og privatliv, kan være en kæmpe udfordring. Ofte hænger det sådan sammen, at man har svært ved at prioritere sin fritid og privatliv, uden at gå på kompromi…
Når du modtager en mail, et opkald eller en SMS om, at du bedes møde op til en jobsamtale, fordi din potentielle arbejdsgiver med interesse har læst din ansøgning, så er du sluppet igennem det første nåleøje. Med hvad …
Vi skriver blandt andet for at give inspiration til et bedre arbejdsmiljø. Vi elsker dog at finde gode idéer udefra, og vi har blandt andet set filmen The Internship, som foregår på en af Googles arbejdspladser. Busines…
Hos ét TON mindre, er vi stor tilhænger af, at man kommer væk fra skrivebordet, og laver nogle andre aktiviteter på en 8 timers lang arbejdsdag. Vi har fundet fem gode forslag til aktiviteter i kantinen eller andet aktiv…