Næsten hver anden er sur på chefen

Næsten hver anden er sur på chefen

Tæt på hver anden dansker er sur på chefen. Det har selvsagt ikke ligefrem nogen positiv indflydelse på arbejdsglæden. For få af de frustrerede tager dog tyrene ved hornene og forsøger at løse den latente konflikt med chefen. Faktisk er det kun 16 %, der konfronterer chefen med irritationen.

Hvordan er dit forhold til chefen? Hvis du ikke bryder dig vildt meget om vedkommende, er du blot en af mange.

Næsten hver anden dansker er nemlig utilfreds med chefen. En måling - udført af Dansk Erhverv - viser, at 44 % af alle danskere er eller har været negativt stemt over for deres chef.

Få bekender frustationerne direkte til chefen

Selvsamme undersøgelse viser, at det kun er 16 % af de utilfredse, der fortæller chefen, at de er utilfredse. Til gengæld brokker mange af de utilfredse sig til kolleger, venner og familie.

52 % brokker sig over deres chef til kolleger, mens hele 47 % også får afløb over frustrationerne over for familien.

Det er kun 6 %, der vælger at gå til Tillidsmanden med irritationen. 24 % af de utilfredse vælger ganske enkelt at bide det i sig og involverer ingen andre i frustrationerne.

Frustrationen er usund

Strækker frustrationen over chefen sig over en længere periode, er det ikke sundt overhovedet. Det kan derfor godt betale sig at være løsningsorienteret. Kan frustrationen måske mildnes via en samtale med chefen?

Det afhænger selvfølgelig meget af, hvad der nager dig. Hvis chefen blot er et menneske, du ikke bryder dig om, er det ikke sikkert, at en samtale vil ændre noget, men hvis frustrationen i stedet bunder i, at du føler dig overset og nedprioriteret af chefen, kan det sagtens være, at en samtale kunne bringe noget godt med sig. Det er nemlig ikke sikkert, at chefen overser dig bevidst.

Din chef er ikke tankelæser, og derfor kan du ikke forlange, at han/hun selv gennemskuer, hvorfor du er irriteret.

Som du kan læse her på siden, er et sundt forhold til kollegerne - og derfor også chefen - vigtigt for ens arbejdsglæde. Det er derfor noget værre juks, hvis man hader sin chef. I mange tilfælde kan hadet dog mildnes via en samtale, hvor man fremlægger sine frustrationer og motivationerne for disse.

Tak til Syspeople

Syspeople har hjulpet til med tilblivelsen af denne artikel. Tak for det!

Hvis du ikke kender Syspeople, kan vi fortælle, at der er tale om en dansk konsulentvirksomhed med speciale i service management og digital transformering.

Syspeople tilbyder løsninger baseret på den globalt anerkendte løsning ServiceNow samt relaterede teknologier.

Kilde: https://finans.dk/artikel/ECE6191757/hver_anden_er_sur_p%E5_chefen/?ctxref=ext