ettonmindre.dk

Miljøet Kan Forbedres Med Hjemmearbejde

Skrevet d. 17. December 2018
Jumpstory.dk

Der er flere forskellige argumenter for at lade sine medarbejdere arbejde hjemme. Dels er der en del forskning, der viser, at hjemmearbejde kan mindske og forebygge stress. Derudover kan det være glædeligt for miljøet, hvis man sparer medarbejderne for bilturen til og fra arbejde.

Allerede nu er der rigtig mange danske arbejdspladser, der tillader deres ansatte at arbejde hjemme mindst en gang ugentligt. De seneste års hastige teknologiske fremskridt har muliggjort dette, da meget arbejde i dag kan udføres udelukkende ved hjælp af en computer.

Der er flere forskellige årsager til, at hjemmearbejde kan anbefales. En af disse er, at hjemmearbejde kan mindske stress. Derudover er der også flere studier, der antyder, at produktiviteten ligefrem øges hos de medarbejdere, der har hjemmearbejdsdage.

Et tredje argument for at lade ens medarbejdere arbejde hjemme mindst en gang ugentligt er, at det er gavnligt for miljøet.

Hvis alle danskere, der på nuværende tidspunkt har mulighed for at knokle hjemmefra, arbejdede hjemme en dag ugentligt, ville man kunne reducere trafikken på de danske veje markant.

Konkrete tal

På nuværende tidspunkt har 57 % af danskerne mulighed for at arbejde hjemme. Hvis samtlige 57 % arbejdede hjemme bare en gang i ugen, ville hver 10. bil forsvinde fra vejene.

Det kan selvfølgelig være et svært regnestykke, men efter sigende ville man kunne reducere CO2-udledningen med 100.000 tons årligt, viser en undersøgelse af Business Danmark.

Langt fra alle benytter sig af muligheden for at arbejde hjemme

Ifølge undersøgelsen er det blot ? af alle dem, der har mulighed for at arbejde hjemme, som rent faktisk benytter sig af denne mulighed en gang i ugen.

Kan mindske stress

Ud over de åbenlyse miljømæssige fordele, der kan være forbundet med at lade folk arbejde hjemme, kan det, som sagt, også have en positiv effekt på stressniveauet.

Dette område er dog ikke helt sort/hvidt. Et ny undersøgelse viser, at det afhænger meget af, hvilken type man er, hvorvidt hjemmearbejdsdage har positiv indflydelse på ens stressniveau.

Studiet, der er publiceret i tidskriftet European Journal of Work and Organizational Psychology, afslører, at hvis fjernarbejde skal have en positiv effekt på medarbejderens trivsel, så er det vigtigt, at medarbejderen er uafhængig i sit arbejde. Ligeledes har det betydning, at medarbejderen er følelsesmæssig stabil.

Når forskerne bag undersøgelsen definerede den følelsesmæssige tilstand hos deres respondenter, kiggede de på, hvordan disse reagerede i stressede situationer og håndterede udfordringer på arbejdspladsen.

De personer, der scorede højt i at være følelsesmæssigt stabile, var dem, der forblev positive, og som agerede løsningsorienteret, mens dem, der scorede lavt, lynhurtigt blev frustrerede og mistede fokus, når de blev ramt af modgang.

Tak til Curvii.dk

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med en række medarbejdere fra Curvii.dk.

Vi takker mange gange for hjælpen!

Hvis du ikke kender Curvii.dk, kan vi fortælle, at der er tale om en webshop, der sælger plus size-tøj til kvinder. I shoppen finder man fede mærker som Junarose, Zizzi og Zhenzi.

Næste indlæg
Klimakompensation, også kendt som CO2-kompensation eller klimaneutralitet, er en praksis, der sigter mod at reducere eller opveje de klimagasser, der udledes som følge af menneskelig aktivitet. Menneskelige aktiviteter s…
Om atomkraft er godt for miljøet, handler i bund og grund om en enkelt ting. Nemlig, om det går galt. Det er nemlig her, at den helt skelsættende forskel ligger. Går der intet galt, så er det noget nær den perfekte energ…
Mange studerende har overraskende svært ved at finde et fedt studiejob, der er relevant, udfordrende og spændende. Dette skyldes i høj grad, at stort set alle studerende har et stort ønske om at få sådan et job, men der …
At holde en sund og velfungerende balance mellem sit arbejdsliv og privatliv, kan være en kæmpe udfordring. Ofte hænger det sådan sammen, at man har svært ved at prioritere sin fritid og privatliv, uden at gå på kompromi…
Når du modtager en mail, et opkald eller en SMS om, at du bedes møde op til en jobsamtale, fordi din potentielle arbejdsgiver med interesse har læst din ansøgning, så er du sluppet igennem det første nåleøje. Med hvad …
Vi skriver blandt andet for at give inspiration til et bedre arbejdsmiljø. Vi elsker dog at finde gode idéer udefra, og vi har blandt andet set filmen The Internship, som foregår på en af Googles arbejdspladser. Busines…
Hos ét TON mindre, er vi stor tilhænger af, at man kommer væk fra skrivebordet, og laver nogle andre aktiviteter på en 8 timers lang arbejdsdag. Vi har fundet fem gode forslag til aktiviteter i kantinen eller andet aktiv…