Madvarer, Der Er Godt For Miljøet
Det kommer næppe som en overraskelse for dig, at vores forbrug af mad udgør en stor belastning for klimaet. Dog er der nogle typer fødevarer, der er langt mere belastende for miljøet end andre. For eksempel er en stor, rød bøf noget rigtig skidt. Til gengæld er grøntsager fra køkkenhaven meget klimavenligt. Men hvad så med alt det andet, når man står i supermarkedet?
Spis fra havet og sæsonen
Noget af det bedste man kan gøre er først og fremmest at købe ind og spise efter den danske sæson. Så i stedet for at spise grøntsager og kød uafhængigt af sæson, så kan du begynde at tænke mere på sæsonen. Disse fødevarer vil ofte have en meget lavere klimabelastning, og de vil faktisk også ofte være billigere.
Herudover er det også en rigtig god ide at skifte de store bøffer ud med en god omgang fisk. Især rødt kød, for eksempel oksekød, udgør en stor belastning for klimaet. Dette er ikke i lige så høj grad tilfældet med fisk. Sild er blandt andet en meget klimavenlig fisk.
Og hvis man skal have kød, og ikke er så glad for fisk, så er det også et langt bedre alternativ at tage lyst kød, altså kylling, kalkun og andet fjerkræ.