Hvorfor Er Oksekød Dårligt For Miljøet?
Det er ingen hemmelighed, at vi i Danmark er enormt lade for det røde oksekød, både i form af store bøffer og alverdens retter med hakket kød. Desværre forholder det sig også sådan, at oksekød er en stor klimasynder, faktisk en af de største. Hvorfor det forholder sig sådan, vil vi afdække i denne artikel.
Hvorfor er oksekød dårligt for miljøet? Oksekød er dårligt for miljøet, fordi at opdrættelsen af kvæg er enormt belastende. Først og fremmest, så kræver det store mængder foder at få en ko til at blive stor og voksen. Herudover kræver det også meget store områder land. Sidst, men bestemt ikke mindst, så udleder koen også enormt meget metangas gennem deres bøvser og prutter, hvilket er 25 gange stærkere end drivhusgas.
Der er altså flere ting, der gør oksekødet til en syndig spise på klimakontoen. Heldigvis er der andre slags kød, der ikke er nær så forurenende. Faktisk er alle typer fjerkræ langt mindre belastende for miljøet, heriblandt både kylling og kalkun.
Fisk er også et langt mere miljøvenligt valg end oksekød. Hvis du vil reducere dit CO2 udslip mest muligt i din kost, så er det bedste faktisk helt at droppe kødspiseriet, eller som minimum spise langt mindre kød og købe lokalt, økologisk opdrættet kød.