Hvor meget forbrænder man ved at stå op?

Hvor meget forbrænder man ved at stå op?

Vi har i en tidligere artikel redegjort for faren ved en inaktiv og stillesiddende livsstil. Hvis dit erhverv kræver, at du bruger alt din arbejdstid foran en computer, kan det naturligvis være mere end almindeligt svært at komme op og gå 10.000 skridt på en arbejdsdag uden at falde markant i produktivitet. Heldigvis kan du nemt og ubesværet komme den stillesiddende livsstil til livs ved at stå op og arbejde i stedet.

Men hvor sundt er det egentligt at stå op, sammenlignet med at sidde ned?

Et australsk studie har påvist, at man ved at stå i stedet for at sidde, i blot 2 timer om dagen, kan opnå et mere stabilt blodsukker og sundere kolesteroltal.

Herudover sætter du også gang i forbrændingen ved at arbejde stående. Antallet af kalorier, du forbrænder ved at stå op, sammenlignet med siddende, vil naturligvis variere alt efter dit stofskifte, generelle livsstil, køn, alder og vægt.

Men hvis du vil have en indikation af, hvor meget du kan forbrænde yderligere ved at stå op, kan man tage udgangspunkt i et britisk forskningsprojekt.

I projektet blev en række personer, der normalt arbejder siddende, sat til at stå op 3 timer om dagen. Undersøgelsen viste, at testpersonerne forbrændte 50 kalorier ekstra, hver time de stod op.

Det lyder måske ikke umiddelbart som et videre overvældende antal kalorier, men hvis du kigger på det lange løb, bliver det til 750 kalorier hver eneste uge for en forholdsvis minimal indsats.

Derfor bør du, hvis du har et hæve-sænke-bord, forsøge at stå op nogle timer om dagen. Hvis ikke du har et sådant skrivebord, burde du vise denne artikel til din chef og overbevise ham, at det kan forbedre kontorets helbred, hvilket er i alles interesse.

Kilde: https://lifehacker.com/standin...