Hvad Kan Man Gøre For At Nedsætte Co2
Begynd med dig selv
Det er ikke nok at tale om den grønne omstilling. Hver eneste af os kan gøre en forskel.
Der er de helt store tiltag, der der batter gevaldigt : Smid oliefyret ud! Hvorfor? Det kører jo endnu. Køb en el-bil og kør lydløst og co2-neutralt gennem Danmark. Det er for dyrt og hvor kan jeg tanke strøm? Drop kødet og bliv vegetar! Jamen det går ikke. Jeg elsker at spise kød.
Okay. Initiativer af den kaliber rykker i klimaregnskabet, men det nok også kun de færreste af os, der er parate til at tage de helt store skridt for en mere grøn verden, og måske rækker vores økonomi heller ikke til store investeringer.
Men der er en mellemvej, som hver eneste dag kan reducere vores co2-aftryk. Den vej begynder i supermarkedet, når du triller rundt med din indkøbsvogn mellem hylderne og skal handle ind. Her kan du tænke grønt, uden at de helt store armbevægelser, blot du tænker dig om. For det kan være fristende med røde jordbær i januar eller at sætte tænderne i bøffer fra kvæg, der har vokset sig store på det sydamerikanske kontinent, men det er ikke godt for klimaet. For når du tænker et co2-regnestykke ind, mens du går gennem supermarkedet, skal du huske på transportvejen, som dine fødevarer har været på, inden de ligger her på hylderne. Ved at handle regionalt og købe fødevarer, der er produceret, plukket eller avlet i dit nærområde, kan du nedsætte mængden af co2 betydeligt. Det er godt for dig og for klimaet. Så tage brillerne med, næste gang du skal shoppe. Det står nemlig med små bogstaver på indpakningen, hvor varen kommer fra. God fornøjelse med at blive en mere grøn forbruger.
Du skal vide at: denne tekst er udviklet for Perlen Odense. Der kan du shoppe et sortiment fra Julie Sandlau. Heraf markatet på indhold.