Hvad Er Klimavenlig Mad?
Det er tydeligt for enhver, at der er brug for et forøget fokus på klimaet. En af måderne, faktisk en af de bedste måder, er ved at tænke over vores kost. Vores klimaaftryk er nemlig i høj grad defineret af den mad, vi spiser.
Hvis du gerne vil spise mere klimavenligt, men ikke helt ved, hvad dette indebærer, så kan du læse herunder, hvor vi giver vores bedste tips til at spise mere klimavenligt.
Hvad er klimavenlig mad? Klimavenlig mad er generelt lyst kød i stedet for rødt kød, samt bønner, linser, kikærter, grøntsager der er i sæson og kartofler. Jo mindre kød man spiser, og jo mere lokalt man spiser, jo bedre er det. En stor del af klimaaftrykket kommer også fra transport, hvilket kan gøre nogle grøntsager til klimasyndere.
Hvis man gerne vil spise mere klimavenligt, så er det nemmeste og bedste at styre uden om rødt kød. Det vil sige, at man skal skære ned for de store bøffer, hakket oksekød og lignende. Hvis man gerne vil spise kød, så er det bedste at spise kylling og kalkun i stedet.
Fisk er også et rigtig godt alternativt til kød, både smagsmæssigt, ernæringsmæssigt og klimamæssigt. Herudover er det også rigtig godt at undgå ris, og i stedet spise kartofler. Pasta er også okay, men ikke lige så klimavenligt som kartoflerne.