Guide: Sådan får du et godt studiejob Billede: Canva

Guide: Sådan får du et godt studiejob

Mange studerende har overraskende svært ved at finde et fedt studiejob, der er relevant, udfordrende og spændende. Dette skyldes i høj grad, at stort set alle studerende har et stort ønske om at få sådan et job, men der findes ikke frygtelig mange af dem.

Dog er der nogle ting, du kan gøre for at forbedre dine chancer for at få et fedt og studierelevant job. Vi har lavet denne liste over 6 ting du bør overveje, hvis du gerne vil have et fedt studiejob.

Hvad er et godt studiejob?

Definitionen på, hvad et godt studiejob er, varierer utroligt meget fra person til person og fra erhverv til erhverv. Det kan derfor være en rigtig god ide at sætte sig ned og overveje, hvad et godt studiejob er for netop dig.

Nogle vil prioritere netværk højt, lønnen, fremtidsperspektiverne, de faglige udfordringer, eller noget helt fjerde. Det er vigtigt at du spørger dig selv, hvad du leder efter i et studiejob.

Herefter vil du formentlig have langt nemmere ved at kvalificere din jobsøgning. Ligeledes vil chancen for at du trives i dit fremtidige job også være en del større.

Netværk

Mange oplever allerede i deres studietid, at deres netværk kan give gode jobmuligheder. Du bør derfor informere dit netværk om, at du søger et studiejob, der er relevant til dit studie. Og nej, det er desværre ikke nok at skrive et opslag på LinkedIn.

Du skal også informere din familie, venner, undervisere, medstuderende osv. De gode jobmuligheder kan ofte vise sig at være gemt i dit netværk.

Praktik

En succesfuld praktikperiode kan ofte være begyndelsen på et studiejob. På nogle uddannelser er en praktikperiode obligatorisk, i mens det på andre uddannelser er valgfrit. I begge tilfælde er det en rigtig god ide at komme ud i en virksomhedspraktik.

Virksomhedspraktik er en fantastisk mulighed for både virksomheden og dig i forhold til at lære hinanden at kende. Ofte vil virksomheden indse, at man som studerende er en god forretning, da man ofte ikke kræver det store i løn, ligesom at man kun skal ansættes på deltid.

Sælg dig selv uopfordret

Det er langt fra alle virksomheder, der er klar over mulighederne i forhold til studiejob og praktik. Derfor er det nogle gange nødvendigt at søge uopfordret hos virksomhederne. Dette gør det naturligvis en smule mere udfordrende, sammenlignet med situationer, hvor virksomheden allerede søger.

Det vigtigste ved en uopfordret ansøgning er, at du får forklaret, hvad du kan tilbyde virksomheden, og hvordan. Ligeledes er det bedst, hvis du søger noget information omkring virksomheden.

Studiejobportaler

Det er naturligvis også værd at granske de forskellige jobportaler. Faktisk findes der en helt del jobportaler, der er specielt målrettet studerende. Mange uddannelsesinstitutioner har deres egen portal, hvor du kan finde praktikpladser og jobs, der er specielt målrettet din profession.

Tak til iBob
Tak til Ibob.dk for deres økonomiske støtte til udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet finde makuleringsmaskiner.