ettonmindre.dk

Guide: Sådan Får Du Et Godt Studiejob

Skrevet d. 18. July 2019
Canva

Mange studerende har overraskende svært ved at finde et fedt studiejob, der er relevant, udfordrende og spændende. Dette skyldes i høj grad, at stort set alle studerende har et stort ønske om at få sådan et job, men der findes ikke frygtelig mange af dem.

Dog er der nogle ting, du kan gøre for at forbedre dine chancer for at få et fedt og studierelevant job. Vi har lavet denne liste over 6 ting du bør overveje, hvis du gerne vil have et fedt studiejob.

Hvad er et godt studiejob?

Definitionen på, hvad et godt studiejob er, varierer utroligt meget fra person til person og fra erhverv til erhverv. Det kan derfor være en rigtig god ide at sætte sig ned og overveje, hvad et godt studiejob er for netop dig.

Nogle vil prioritere netværk højt, lønnen, fremtidsperspektiverne, de faglige udfordringer, eller noget helt fjerde. Det er vigtigt at du spørger dig selv, hvad du leder efter i et studiejob.

Herefter vil du formentlig have langt nemmere ved at kvalificere din jobsøgning. Ligeledes vil chancen for at du trives i dit fremtidige job også være en del større.

Netværk

Mange oplever allerede i deres studietid, at deres netværk kan give gode jobmuligheder. Du bør derfor informere dit netværk om, at du søger et studiejob, der er relevant til dit studie. Og nej, det er desværre ikke nok at skrive et opslag på LinkedIn.

Du skal også informere din familie, venner, undervisere, medstuderende osv. De gode jobmuligheder kan ofte vise sig at være gemt i dit netværk.

Praktik

En succesfuld praktikperiode kan ofte være begyndelsen på et studiejob. På nogle uddannelser er en praktikperiode obligatorisk, i mens det på andre uddannelser er valgfrit. I begge tilfælde er det en rigtig god ide at komme ud i en virksomhedspraktik.

Virksomhedspraktik er en fantastisk mulighed for både virksomheden og dig i forhold til at lære hinanden at kende. Ofte vil virksomheden indse, at man som studerende er en god forretning, da man ofte ikke kræver det store i løn, ligesom at man kun skal ansættes på deltid.

Sælg dig selv uopfordret

Det er langt fra alle virksomheder, der er klar over mulighederne i forhold til studiejob og praktik. Derfor er det nogle gange nødvendigt at søge uopfordret hos virksomhederne. Dette gør det naturligvis en smule mere udfordrende, sammenlignet med situationer, hvor virksomheden allerede søger.

Det vigtigste ved en uopfordret ansøgning er, at du får forklaret, hvad du kan tilbyde virksomheden, og hvordan. Ligeledes er det bedst, hvis du søger noget information omkring virksomheden.

Studiejobportaler

Det er naturligvis også værd at granske de forskellige jobportaler. Faktisk findes der en helt del jobportaler, der er specielt målrettet studerende. Mange uddannelsesinstitutioner har deres egen portal, hvor du kan finde praktikpladser og jobs, der er specielt målrettet din profession.

Tak til iBob
Tak til Ibob.dk for deres økonomiske støtte til udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet finde makuleringsmaskiner.

Næste indlæg
Klimakompensation, også kendt som CO2-kompensation eller klimaneutralitet, er en praksis, der sigter mod at reducere eller opveje de klimagasser, der udledes som følge af menneskelig aktivitet. Menneskelige aktiviteter s…
Om atomkraft er godt for miljøet, handler i bund og grund om en enkelt ting. Nemlig, om det går galt. Det er nemlig her, at den helt skelsættende forskel ligger. Går der intet galt, så er det noget nær den perfekte energ…
At holde en sund og velfungerende balance mellem sit arbejdsliv og privatliv, kan være en kæmpe udfordring. Ofte hænger det sådan sammen, at man har svært ved at prioritere sin fritid og privatliv, uden at gå på kompromi…
Når du modtager en mail, et opkald eller en SMS om, at du bedes møde op til en jobsamtale, fordi din potentielle arbejdsgiver med interesse har læst din ansøgning, så er du sluppet igennem det første nåleøje. Med hvad …
Vi skriver blandt andet for at give inspiration til et bedre arbejdsmiljø. Vi elsker dog at finde gode idéer udefra, og vi har blandt andet set filmen The Internship, som foregår på en af Googles arbejdspladser. Busines…
Hos ét TON mindre, er vi stor tilhænger af, at man kommer væk fra skrivebordet, og laver nogle andre aktiviteter på en 8 timers lang arbejdsdag. Vi har fundet fem gode forslag til aktiviteter i kantinen eller andet aktiv…
De sociale medier er, og har i flere år været, en fast og uomtvistelig del af vores hverdag, og der er intet, der tyder på, at dette kommer til at ændre sig. Tværtimod. Langt de fleste danskere bruger benytter op til fle…