ettonmindre.dk

Er Atomkraft Godt For Miljøet?

Skrevet d. 05. November 2020
Pixabay

Er atomkraft godt for miljøet? Det spørgsmål får du forskellige svar på, alt efter, hvem du spørger. Isoleret set er atomkraft faktisk godt for klimaet, da det bruger ganske få ressourcer for at skabe energi.

På den anden side er der nogle risici forbundet med det, som gør, at de fleste ikke tør bruge det. For går det galt med atomkraft, så kan det have katastrofale følgere for både miljøet og al liv på jorden.

Derfor er folk bange for atomkraft

Brugen af atomkraft som energikilde har igennem årtier været diskuteret. Atomkraft udleder nemlig som sådan ikke noget CO2. Men det producerer radioaktivt affald. Godt fem procent af verdens samlede energiforbrug dækkes i dag af atomkraft.

Mange er dog bange for at bruge atomkraft, da forkert brug der af og dårlig sikkerhed kan have katastrofale følgere.

Det bedste eksempel derpå er den ukrainske by Tjernobyl, der i 1986, som en del af Sovjet, oplevede verdens værste atomulykke, da en reaktor eksploderede. 

Det førte til en radioaktiv forurening, der menes at have kostet op mod 300.000 dødsfald, samtidig med at flere end 336.000 mennesker blev evakueret. 

Omkring 75% af Europa blev ramt af den radioaktive forurening, som den eksploderet reaktor på Tjernobyl-værket forsagede. Det menes at tage 100.000 år, før den radioaktive forurening er helt væk fra området. 

I dag er der derfor et område på omkring 2.600 km2, der er isoleret, hvor man ikke må komme ind. Danmarks areal er i modsætning dertil ca. 43.000 km2.

Tjernobyl-katastrofen menes, blandt andet af den sidste sovjettiske leder, Mikhail Gorbatjov, at være direkte eller inddirekte medvirkende til, at Sovjetunionen i 1991 faldt fra hinanden.

Vi sender et stort tak til avXperten, der har støttet artiklen. avXperten er kendt for at sælge f.eks: smartwatch.

Næste indlæg
Kulstofdioxid (CO2) dannes gennem forskellige naturlige og menneskeskabte processer. Her er nogle af de vigtigste måder, hvorpå CO2 dannes: Cellulær respiration: Dette er en grundlæggende biologisk proces, hvor levende …
Først og fremmest er det vigtigt at identificere årsagen til fugtproblemet. Det kan være utætte rør, utæt tag, manglende ventilation eller dårlig dræning omkring bygningen. Når årsagen er klarlagt og udbedret, kan man be…
En ko udleder CO2 (kuldioxid) som en del af dens naturlige fordøjelsesproces. Nærmere bestemt udleder køer metan (CH4), der er en drivhusgas, der bidrager til global opvarmning. Når en ko fordøjer sin føde, gæres det i d…
Plast har flere fordele, der har bidraget til dens omfattende anvendelse i forskellige industrier. For det første er plast et alsidigt materiale, der kan formes og tilpasses til forskellige formål. Dets fleksibilitet og …
Klimakompensation, også kendt som CO2-kompensation eller klimaneutralitet, er en praksis, der sigter mod at reducere eller opveje de klimagasser, der udledes som følge af menneskelig aktivitet. Menneskelige aktiviteter s…
Vi hører om det, vi ser det næsten ske, men oplevet klimaforandringerne, ja, det har vi nok alle i den ene eller ande forstand. Eller i så fald så bliver vi gjort opmærksom på det på den ene eller anden måde.Hvad gør vi …
Ovenstående spørgsmål er nok noget, vi alle tænker på i løbet af vores hverdag. Jeg vil i denne artikel give nogle råd eller ideer til, hvad jeg gør, når jeg gerne vil gøre noget godt for naturen og dermed mindske CO2-ud…