Dine kollegaer er afgørende for din arbejdsglæde

Dine kollegaer er afgørende for din arbejdsglæde

Hvad der udgør en god arbejdsdag, og hvad der er vitalt for, at man har god arbejdsglæde, kan variere meget fra person til person.

Nogle vægter en spændende hverdag højest, andre holder af sine daglige rutiner, imens nogle har nok i, at de kan betale deres regninger.

Dog viser en undersøgelse, at gode kollegaer er yderst vigtigt for, om man kan opretholde arbejdsglæden over længere tid, også selvom hverdagen nogle gange kan virke hård, kedelig eller uoverskuelig.

Mediet Quartz har, på baggrund af en undersøgelse, beskrevet 4 typer af kollegaer, som er altafgørende for, om din arbejdsglæde er høj eller lav.

Her er de 4 slags kollegaer, som er vigtige for din trivsel på arbejdspladsen:

En du er fortrolig med

Det føles 10 gange lettere at komme op af sengen, hvis man ved, at det ikke kun er et gensyn med arbejdet, der venter en, men også gensynet med en god ven. Ikke alene bliver vi gladere af at arbejde sammen med folk, som vi anser som venner; vi bliver også mere beslutsomme, er mere engagerede og mere arbejdsomme.

Dog er det på mange danske arbejdspladser nemmere sagt end gjort, altså at gå fra at være kollegaer til venner, både fordi mange ønsker at adskille deres privatliv fra deres arbejde, men også fordi vi i langt højere grad er begyndt at skifte job.

Men formår du alligevel at få en god ven på din arbejdsplads, kan du altså se frem til både at blive mere produktiv og glad!

En god chef

Selvom arbejdsglæde måske ikke er det første, du tænker på, når du hører ordet ‘chef’, så har din chef utroligt stor indflydelse på din arbejdsglæde.

Google har tidligere foretaget en undersøgelse, der involverede over 10.000 evalueringer af forskellige chefer og ledere. Resultatet var, at chefen/lederen var den person i organisationen, der havde den største betydning for den enkeltes præstation og tilfredshed på arbejdspladsen.

En du deler humor med

Denne person kan sagtens være den samme, som den person du er fortrolig med, men behøver ikke nødvendigvis at være det.

Det vigtigste er, at du har en, du kan have det sjovt med. Generelt bare en, der er garant for morsomme indslag i løbet af dagen.

En du ser op til

En større undersøgelse ved navn “The Good Work Project” havde til formål at afklare, hvad der driver folk til at præstere bedre, samt hvad der giver folk lyst til at udvikle sig, og denne undersøgelse viste, at det vigtigste var, at man havde en relation, der var beundringsværdig - ja faktisk, en man så op til. 

Tak til Danish Skin Care
Tak til Danish Skin Care for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Danish Skin Care kan du blandt andet læse alt om talgknopper