ettonmindre.dk

Derfor Skal Du Holde Gå-møder

Skrevet d. 14. January 2019
Pexels

Hvis du er på arbejde, og læser dette, så sidder du formentlig ned. Vi danskere, der arbejder på et kontor, er nemlig utroligt glade for at sidde ned.

Desværre viser alt forskning, at længerevarende inaktivitet er en stille dræber, der kan resultere i en masse sygdomme og generelt dårligt helbred. Derfor er det vigtigt, at vi kommer op af stolen og får noget motion.

Heldigvis er opmærksomheden på farerne ved et stillesiddende liv steget markant de seneste år. For eksempel blev der i Finland foretaget en undersøgelse, der viste, at folk, der sidder ned mere end 7 timer om dagen, har en markant højere risiko for at dø før tid.

Også herhjemme i Danmark har vi undersøgt sagen. Statens institut for folkesundhed har foretaget en undersøgelse, der viste, at danskere med kontorjob gennemsnitligt bruger 11 timer om dagen på at sidde ned.

Hvis du syntes det lyder sundt, så har du helt ret! Og det er ikke nok at tage en tur i fitnesscenteret et par gange om ugen. Vi skal simpelthen op og stå, og ud og gå!

Derfor foreslår vi her på redaktionen, at man holder nogle af sine møder gående! Her er 5 gode grunde til, hvorfor du skal gøre det.

1. Gang gør dig mere kreativ

Et studie har påvist, at man er langt mere kreativ når man går rundt, sammenlignet med når man er stillesiddende. Dette kan være guld værd under et møde, hvor man skal finde frem til løsninger og/eller kompromisser.

Funfact: Store tænkere som Søren Kierkegaard, Steve Jobs og Mark Zuckerberg er kendte for at være store tilhængere af gå-møder.

2. Du bliver mere fokuseret

Folk, der holder møder i form af en gåtur, har en klar tendens til at gå øget energi, større fokus og større engagement under mødet. Dette kan altså gøre, at du kan holde både færre og kortere møder.

3. Kommunikationen bliver mere flydende

Ifølge hjerneeksperten Andrew Tate, er vi bedre til at lytte og holde samtaler kørende når vi går, sammenlignet med når vi sidder stille. Dette skyldes, at man under gang oplever en øget tilførsel af blod til hjernen.

4. Motion stimulerer din hjerne

Vi bliver klogere og mere modtagelige over for informationer når vi får motion. Dette skyldes, at motion øger dannelsen af de proteiner, der fungerer som brændstof for vores hjerne.

5. Du bliver markant sundere.

Den sidste grund er, at det simpelthen kan redde dig fra en tidlig død. Som vi nævnte i introen, er det virkelig usundt og farligt at have en stillesiddende tilværelse. Dette problem kan blandt andet gøres mindre ved at gå under sine møder.

Tak til Curvii.dk

Tak til Curvii.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Curvii sælger plus size-tøj til kvinder. På siden kan du finde fede mærker, heriblandt Qneel.

Næste indlæg
Klimakompensation, også kendt som CO2-kompensation eller klimaneutralitet, er en praksis, der sigter mod at reducere eller opveje de klimagasser, der udledes som følge af menneskelig aktivitet. Menneskelige aktiviteter s…
Om atomkraft er godt for miljøet, handler i bund og grund om en enkelt ting. Nemlig, om det går galt. Det er nemlig her, at den helt skelsættende forskel ligger. Går der intet galt, så er det noget nær den perfekte energ…
Mange studerende har overraskende svært ved at finde et fedt studiejob, der er relevant, udfordrende og spændende. Dette skyldes i høj grad, at stort set alle studerende har et stort ønske om at få sådan et job, men der …
At holde en sund og velfungerende balance mellem sit arbejdsliv og privatliv, kan være en kæmpe udfordring. Ofte hænger det sådan sammen, at man har svært ved at prioritere sin fritid og privatliv, uden at gå på kompromi…
Når du modtager en mail, et opkald eller en SMS om, at du bedes møde op til en jobsamtale, fordi din potentielle arbejdsgiver med interesse har læst din ansøgning, så er du sluppet igennem det første nåleøje. Med hvad …
Vi skriver blandt andet for at give inspiration til et bedre arbejdsmiljø. Vi elsker dog at finde gode idéer udefra, og vi har blandt andet set filmen The Internship, som foregår på en af Googles arbejdspladser. Busines…
Hos ét TON mindre, er vi stor tilhænger af, at man kommer væk fra skrivebordet, og laver nogle andre aktiviteter på en 8 timers lang arbejdsdag. Vi har fundet fem gode forslag til aktiviteter i kantinen eller andet aktiv…