7 vaner på arbejdspladsen der skader dit helbred

7 vaner på arbejdspladsen der skader dit helbred

Arbejde er en stor del af danskernes hverdag. Mange, især mænd, identificerer sig selv med sit arbejde. Samtidig bruger vi også rigtig mange timer hver eneste uge på arbejdet.

Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på at have et sundt og velfungerende arbejdsliv, og ikke kun fokusere på at have det godt i sin fritid, da arbejdet fylder så stor en del af vores liv og hverdag.

I den perfekte verden spiste alle et solidt og nærende måltid inden arbejde, tog glad på arbejde, spiste en sund frokost, havde det godt med alle kollegerne, undgik stress, undgik for meget koffein og fik nok motion i løbet af dagen. Desværre er dette langt fra tilfældet for mange. Flere og flere danskere har, som følge af deres arbejde, dårligt helbred på grund af en usund hverdag.

Du er i sidste ende selv ansvarlig for din sundhed og velvære. Derfor giver vi dig her 4 vaner, du skal undgå i forbindelse med arbejdet for at få et bedre helbred.

1) Gå op i dit morgenmåltid

Morgenen er for mange, især børnefamilier, en relativt stressende del af dagen. Mange kommer derfor ofte til at vælge en nem, hurtig og usund morgenmad som wienerbrød og hvidt brød, fordi de har travlt.

Du gør dig selv en bjørnetjeneste ved at nedprioritere morgenmåltidet. Du vil ved at tilvælge en proteinrig morgenmad opleve at få mere energi og overskud i løbet af dagen, fordi at dit blodsukker vil være langt mere stabilt.

2) For meget koffein

Kaffe smager dejligt, opkvikker og er indbegrebet af en god start på dagen. Men så snart det bliver over middag, bør du tænke over, hvor meget mere kaffe du bør drikke. Kaffe er vanddrivende og indeholder en relativt høj mængde af syre. Derfor bør du, for dit helbreds skyld, holde dig til vand, efter du har fået et par kopper kaffe i løbet af morgenen.

3) Springer frokost-pausen over

Nogle kan på travle dage være tilbøjelige til at glemme eller nedprioritere deres frokost og frokostpausen. Dette er en dårlig ide, især hvis du har travlt. Din krop og dit sind har både brug for næringen, som din frokost indeholder, samt det pusterum du får, imens du spiser.

Det er, ironisk nok, især på travle dage, du er nødt til at give dig selv en pause, også selvom du ikke synes, at der er tid til det. Prioritér din middagspause, og vend tilbage til arbejdet med fornyet energi og overskud.

4) Du sidder for stille for meget og for længe.

At sidde stille i lang tid påvirker ikke kun din kondition og vægt. Det svækker også dit immunsystem. Når du kommer op og får gået lidt rundt, holder du samtidig dit lymfesystem flydende og forhøjer dit iltniveau.

Tak til Billig-Fitness

Tak til Billig-Fitness for at gøre denne artikel mulig. Hos Billig-Fitness kan du købe alt, hvad hjertet begærer inden for træningsudstyr, blandt andet hulahopringe med vægt.