5 måder du kan arbejde mere koncentreret på

5 måder du kan arbejde mere koncentreret på

Prioritér dine opgaver

Du kan forbedre din koncentration ved at ordne de største og mest krævende opgaver først på dagen og gemme de mindre og lettere opgaver til senere på dagen.

Ved at tvinge dig selv til at tackle de sværeste opgaver først, undgår du at bruge lang tid på at lave overspringshandlinger i løbet af dagen, blot fordi du ikke kan overskue de større og mere krævende opgaver.

Samtidig vil du minimere den stressfaktor, det udgør, at man hele tiden har i baghovedet, at man senere skal til at lave en svær, stor eller uoverskuelig opgave. Få det løst med det samme, så kan dagen kun blive nemmere derfra.

Ignorer din mail

De fleste kender den situation, hvor man er godt i gang med en opgave, hvorefter man bliver forstyrret midt i det hele af en lille notifikation, der fortæller, at man har en uåbnet mail liggende.

Dette kan være ekstremt distraherende og ødelæggende for din produktivitet. Du kan med fordel forsøge at opstille nogle regler for din adfærd i forhold til e-mail.

Tag for eksempel en beslutning om, at du kun må tjekke og besvare mails om morgenen, efter frokost, og lige før du går hjem.

Begræns andre distraheringer

Ligesom e-mails kan være enormt distraherende, kan din telefon og kollegaer også være det. Hvis du generelt oplever at blive meget distraheret af alle muligt ting, kan du med fordel lægge din mobil fra dig, så du hverken kan høre eller se den.

Samtidig kan man med fordel lave en aftale på arbejdspladsen om, at man for eksempel ikke må forstyrre hinanden, hvis man har høretelefoner på - ikke medmindre forstyrrelsen af absolut nødvendig i hvert fald.

Ved at gøre dette kan du få ro og tid til at få ordnet dine arbejdsopgaver effektivt.

Tag en bid ad gangen

Hvis du føler dig overvældet af en opgaves omfang eller over mængden af opgaver, er det vigtigt, at du gør det let og “spiseligt” for dig selv.

Dan dig et overblik over, hvad du skal nå, bryd det ned i mindre opgaver, og løs derefter en opgave ad gangen. Før du ved af det, er du færdig med samtlige opgaver.

Hold et ryddeligt arbejdsrum

Ligegyldigt om du har et helt kontor, en bås eller deler et kontor, kan du forbedre din koncentrationsevne ved at holde et pænt og ryddeligt arbejdsområde.

Hvis dit skrivebord roder, og der ligger ting overalt, kan du hurtigt komme til at fokusere på dette, især fordi det virker distraherende og udgør et irritationsmoment for mange.