ettonmindre.dk

3 Tips Til At øge Produktiviteten

Skrevet d. 17. December 2018
Jumpstory.dk

Hvis ens medarbejdere er produktive, er chancen for at levere fornemme resultater ganske høje. Derfor bør enhver virksomhedsejer dykke ned i, hvordan og hvorledes produktiviteten kan øges. I denne artikel vil vi komme ind på 3 måder, hvorpå man ofte kan øge produktiviteten.

Langt de fleste mennesker bruger dagligt 7,5 timer på at arbejde samtlige hverdage. Det er dog ikke altid, at den relativt store mængde tid kommer til udtryk i dagens præstationer. Mange har nemlig udfordringer med produktiviteten.

Det er utopisk at tro, at man kan være effektiv i samtlige 7,5 timer. Det er der heller ingen, der forventer eller forlanger. Dog er der rigtig mange, som ligger på et effektivitetsniveau, der er væsentlig lavere, end hvad deres potentiale tilsiger.

Dine medarbejdere skal motiveres

Der er flere undersøgelser, der viser, at motivation er en nøglefaktor, når det kommer til produktivitet.

Derfor handler det ganske enkelt om at motivere sine medarbejdere og gøre dem sultne, men hvordan gør man lige det?

Det giver vi 3 bud på!

1) Skab gode fysiske rammer

Et godt arbejdsmiljø har stor betydning for, hvordan ens ansatte trives på jobbet. Der skal være hyggeligt og inspirerende. Naturligt lys er altid en fordel, da det får os i godt humør og gør os friske. Gør derfor, hvad du kan, for at dine medarbejdere bliver badet i den slags.

Derudover er det vigtigt, at ens medarbejdere har det nødvendige udstyr. Hvis dine medarbejdere har brug for mere end blot en skærm for at løse deres opgaver tilfredsstillende, skal du naturligvis sørge for, at at du fremskaffer dette.

2) Drik en masse vand

Det kan hjælpe ekstremt meget på ens produktivitet at drikke vand. Derfor skal man som virksomhedsejer sørge for at forsyne sine ansatte med en masse vand.

Faktisk er der lavet undersøgelser, der viser, at man kan øge sine ansattes produktivitet med hele 14 %, hvis bare man sørger for, at de drikker en masse vand.

Sørg meget gerne for, at vandet er let tilgængeligt og indbydende. En vandkøler er i den sammenhæng at foretrække.  

3. Hav det sjovt

Det er ekstremt vigtigt for arbejdsglæden, at man har det sjovt på arbejde. Selvfølgelig skal man være alvorlige sommetider og arbejde for føden, men det er virkelig også vigtigt, at der stommetider jokes og pjattes.

Leger og gøgler man, øges kreativiteten også, og med øget kreativitet vil man sandsynligvis få lettere ved at løse en række opgaver.

Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan bringe munterhed til arbejdspladsen. Herunder er et par konkrete ideer:

 • Sjove teambuilding-aktiviteter, hvor man ser andre sider af hinanden og bliver bedre til at samarbejde.
  • Escape Room
  • Firmature
  • Foredrag
  • Teaterbesøg
 • Hør musik 
  • Hvis arbejdet ikke kræver ekstremt meget koncentration, kan man måske høre musik eller radio i baggrunden. Det giver de ansatte endnu mere indhold til dagen, og musik og radio kan virkelig få en i godt humør. 
 • Indbyd til en personlig arbejdsplads
  • Hvis vi mennesker skal knytte bånd til hinanden, skal vi lære hinanden at kende på et dybere plan. Man lærer kun et andet menneske at kende, hvis man tør åbne op. Dine ansatte er mennesker. Derfor skal du gøre det klart for dem, at det er helt okay at være det menneske, man er, på din arbejdsplads. Hvis alle tør bringe noget personlighed ind i virksomheden, vil der skabes tættere relationer hele vejen rundt, og det vil uden tvivl være gavnligt.

Næste indlæg
Om atomkraft er godt for miljøet, handler i bund og grund om en enkelt ting. Nemlig, om det går galt. Det er nemlig her, at den helt skelsættende forskel ligger. Går der intet galt, så er det noget nær den perfekte energ…
Mange studerende har overraskende svært ved at finde et fedt studiejob, der er relevant, udfordrende og spændende. Dette skyldes i høj grad, at stort set alle studerende har et stort ønske om at få sådan et job, men der …
At holde en sund og velfungerende balance mellem sit arbejdsliv og privatliv, kan være en kæmpe udfordring. Ofte hænger det sådan sammen, at man har svært ved at prioritere sin fritid og privatliv, uden at gå på kompromi…
Når du modtager en mail, et opkald eller en SMS om, at du bedes møde op til en jobsamtale, fordi din potentielle arbejdsgiver med interesse har læst din ansøgning, så er du sluppet igennem det første nåleøje. Med hvad …
Vi skriver blandt andet for at give inspiration til et bedre arbejdsmiljø. Vi elsker dog at finde gode idéer udefra, og vi har blandt andet set filmen The Internship, som foregår på en af Googles arbejdspladser. Busines…
Hos ét TON mindre, er vi stor tilhænger af, at man kommer væk fra skrivebordet, og laver nogle andre aktiviteter på en 8 timers lang arbejdsdag. Vi har fundet fem gode forslag til aktiviteter i kantinen eller andet aktiv…
De sociale medier er, og har i flere år været, en fast og uomtvistelig del af vores hverdag, og der er intet, der tyder på, at dette kommer til at ændre sig. Tværtimod. Langt de fleste danskere bruger benytter op til fle…