ettonmindre.dk

Er Plastik Godt For Miljøet?

Skrevet d. 10. November 2020
mali maeder, Pexels

Plastik bliver brugt i en voldsom grad i vores moderne samfund. Alt fra madopbevaring, legetøj, bestik, glas og dæk bliver lavet i plastik. Da plastik først blev lanceret, så blev det kaldt er sandt vidunder, men forholder det sig også sådan den dag i dag?

Er plastik godt for miljøet? Såfremt plastik bliver smidt i naturen og verdens have, så er plastik selvfølgelig ikke godt for miljøet. Dog kan det sagtens være et rigtig godt alternativ til emballering, hvis man formår at genbruge det tilstrækkeligt og sorterer det korrekt, når man er færdig med at bruge plastikken.

Som det ser ud lige nu, så er vi simpelthen ikke dygtige nok til at håndtere plastik. Vi får desværre ikke det maximale ud af plastikaffald, hvilket er yderst problematisk i forhold til at gøre plastik mere bæredygtigt.

Mange tænker sikkert, at det ville være langt mere miljøvenligt, hvis man udskiftede alle plastikposer med eksempelvis muleposer i stof. Og netop denne påstand kan der være noget om, men så alligevel ikke.

Hvis du køber en mulepose, og kun bruger den et par gange, så er det langt fra klimavenligt. En pose i stof skal bruges rigtig mange gange, før det er mere miljøvenligt end en plastikpose.

Det er dog de færreste, der bruger dem nok gange til at det er rigtig miljøvenligt.

Næste indlæg
Kulstofdioxid (CO2) dannes gennem forskellige naturlige og menneskeskabte processer. Her er nogle af de vigtigste måder, hvorpå CO2 dannes: Cellulær respiration: Dette er en grundlæggende biologisk proces, hvor levende …
En ko udleder CO2 (kuldioxid) som en del af dens naturlige fordøjelsesproces. Nærmere bestemt udleder køer metan (CH4), der er en drivhusgas, der bidrager til global opvarmning. Når en ko fordøjer sin føde, gæres det i d…
Plast har flere fordele, der har bidraget til dens omfattende anvendelse i forskellige industrier. For det første er plast et alsidigt materiale, der kan formes og tilpasses til forskellige formål. Dets fleksibilitet og …
Klimakompensation, også kendt som CO2-kompensation eller klimaneutralitet, er en praksis, der sigter mod at reducere eller opveje de klimagasser, der udledes som følge af menneskelig aktivitet. Menneskelige aktiviteter s…
Vi hører om det, vi ser det næsten ske, men oplevet klimaforandringerne, ja, det har vi nok alle i den ene eller ande forstand. Eller i så fald så bliver vi gjort opmærksom på det på den ene eller anden måde.Hvad gør vi …
Ovenstående spørgsmål er nok noget, vi alle tænker på i løbet af vores hverdag. Jeg vil i denne artikel give nogle råd eller ideer til, hvad jeg gør, når jeg gerne vil gøre noget godt for naturen og dermed mindske CO2-ud…
Ovenstående spørgsmål er nok noget, vi alle tænker på i løbet af vores hverdag. Jeg vil i denne artikel give nogle råd eller ideer til, hvad jeg gør, når jeg gerne vil gøre noget godt for naturen og dermed mindske CO2-ud…