ettonmindre.dk

Er Atomkraft Godt For Miljøet?

Skrevet d. 26. March 2020
Canva

Om atomkraft er godt for miljøet, handler i bund og grund om en enkelt ting. Nemlig, om det går galt. Det er nemlig her, at den helt skelsættende forskel ligger. Går der intet galt, så er det noget nær den perfekte energikilde. Går der omvendt noget galt, så risikerer man at få miljøkatastrofer, der er meget meget værre end den mængde CO2, man har sparet.

Er atomkraft godt for miljøet? Kigger man isoleret set på atomkraft, så er det ekstremt miljøvenligt, da det ikke udleder CO2. Atomkraft er den reneste energiform, vi kender, såfremt der ikke sker ulykker. Sker der ulykker, så er det alt andet end godt for miljøet eller menneskene og dyrene i nærheden.

Dette var det meget korte og simple svar på, hvorvidt atomkraft er godt for miljøet. Det er naturligvis meget mere i det end det. Herunder kan du læse de mest brugte argumenter for at bruge atomkraft, samt ikke at bruge atomkraft. 

Argumenter for atomkraft

  1. Klima udleder ikke CO2, og bruger kun meget få af naturens ressourcer.
  2. Brændslet, der bliver brugt i atomreaktorer, er meget let tilgængeligt. Dette er ikke tilfældet med kul, olie og naturgas, der bliver brugt i høj grad i dag.
  3. Det er muligt at regulere strømmen. Dette er ikke muligt, når vi snakker vind og solenergi, der afhænger af naturens elementer. Atomkraft er altså ikke afhængig af naturens forhold.
  4. Atomkraft kræver ikke stor plads.
  5. Priserne på energien er meget stabile, fordi prisen på at producere energien ligeledes er stabil.

Argumenter imod atomkraft

  1. Det er enormt dyrt at bygge et atomkraftværk. Det kan koste op imod 140 milliarder kroner at bygge, ligesom at det kan tage op til 10 år at bygge.
  2. Pengene, man bruger på at bygge atomkraftværker, kunne være blevet brugt på mere grønne energiformer.
  3. Ulykker på atomkraftværker kan være katastrofale og dødelige for rigtig mange mennesker i området omkring.

Tak for støtten
Vi sender et stort tak til AvXperten, der har støttet os i udarbejdelsen af denne artikel. Hos AvXperten kan du blandt andet købe en kabeltromle.


Næste indlæg
Kulstofdioxid (CO2) dannes gennem forskellige naturlige og menneskeskabte processer. Her er nogle af de vigtigste måder, hvorpå CO2 dannes: Cellulær respiration: Dette er en grundlæggende biologisk proces, hvor levende …
Først og fremmest er det vigtigt at identificere årsagen til fugtproblemet. Det kan være utætte rør, utæt tag, manglende ventilation eller dårlig dræning omkring bygningen. Når årsagen er klarlagt og udbedret, kan man be…
En ko udleder CO2 (kuldioxid) som en del af dens naturlige fordøjelsesproces. Nærmere bestemt udleder køer metan (CH4), der er en drivhusgas, der bidrager til global opvarmning. Når en ko fordøjer sin føde, gæres det i d…
Plast har flere fordele, der har bidraget til dens omfattende anvendelse i forskellige industrier. For det første er plast et alsidigt materiale, der kan formes og tilpasses til forskellige formål. Dets fleksibilitet og …
Klimakompensation, også kendt som CO2-kompensation eller klimaneutralitet, er en praksis, der sigter mod at reducere eller opveje de klimagasser, der udledes som følge af menneskelig aktivitet. Menneskelige aktiviteter s…
Vi hører om det, vi ser det næsten ske, men oplevet klimaforandringerne, ja, det har vi nok alle i den ene eller ande forstand. Eller i så fald så bliver vi gjort opmærksom på det på den ene eller anden måde.Hvad gør vi …
Ovenstående spørgsmål er nok noget, vi alle tænker på i løbet af vores hverdag. Jeg vil i denne artikel give nogle råd eller ideer til, hvad jeg gør, når jeg gerne vil gøre noget godt for naturen og dermed mindske CO2-ud…