ettonmindre.dk

Sådan Forbereder Du Dig På En Jobsamtale

Skrevet d. 24. May 2019
rawpixel.com

Er du i fuld sving med jobsøgningen, eller har du en jobsamtale lige rundt om hjørnet, som du gerne vil være helt sikker på, at du er så velforberedt til, som du overhovedet kan blive?

Så giver vi dig her nogle tips til, hvordan du kan forberede dig bedst muligt til en jobsamtale, så du forhåbenligt kan øge din chancer, for at sikre dig dit drømmejob.

En god nats søvn

Det er muligvis mere åbenlyst for nogen, end det er for andre, men en god nats søvn er roden til en god dag.

Har du fået de anbefalede 8 timers nattesøvn, vil du med god sandsynlighed være veloplagt og klar til morgendagens udfordringer, som jo kunne være en jobsamtale.

Har du derimod ikke fået en ordentlig nattesøvn, vil du have en højere tendens til at virke mindre oplagt, ude af rytme og mere umotiveret.

Derfor starter en god jobsamtale med en god nattesøvn.

Research

Inden du skal til jobsamtale, ville det være en rigtig god ide, hvis du har dit research arbejde omkring virksomheden klar, så du ved så meget om virksomheden og er så forberedt på de forskellige ting, som virksomheden beskæftiger sig med.

Selv hvis de ikke decideret spørger dig ind til, hvad du ved om selve virksomheden, så er det stadig en god ide at have kendskabet til virksomheden helt på plads.

Kan du vise virksomheden, at du kender dem, så vil du også automatisk skabe et bedre indtryk, end hvis de skulle sidde og fortælle dig om, hvem de er, og hvad de laver.

Man kan allerede i sin ansøgning øge sine muligheder ved, at vise virksomheden, at man kender dem, hvilket også vil øge chancerne for, at komme til jobsamtale i første omgang.

Påklædning

Dette er endnu et punkt, som måske vil være åbenlyst for nogen, og mindre åbenlyst for andre, men det er ret essentielt til en jobsamtale, at man ikke bare tager hvilket som helst sæt tøj på.

Specielt ikke, hvis jobsamtalen omhandler en stilling som ejendomsmægler, konsulent eller advokat. Disse erhverv kræver noget så ofte en mere professionel påklædning.

Derfor fungerer det selvfølgelig ikke, at man dukker op til jobsamtalen i shorts og t-shirt, da dette med det samme vil skabe en dårligt indtryk hos arbejdsgiveren.

Selvom du ikke søger et job, hvor skjorte eller jakkesæt er en del af hverdagen, så anbefales det helt klart stadig, at du tænker dig en ekstra gang om, inden du dukker op til samtalen i upassende påklædning.

En fint strøget skjorte går man sjældent galt i byen med.

Find smilet og overskuddet frem

Kommer du ind til en samtale med et stort friskt smil på, og udstråler en masse overskud og energi, vil arbejdsgivernes indtryk med garanti få et bedre indtryk af dig, hvilket vil stille dig i en rigtig god position til, at få jobbet.

Kommer du derimod ind til samtalen med en trist attitude, hænderne nede i lommerne og egentlig bare ligner en der gerne vil ud igen, så vil du med garanti ikke sikre dig jobbet.

Følger du disse simple tips, så har du allerede stillet dig i en glimrende situation til at skabe et godt førstehåndsindtryk, og forhåbentligt også til at få jobbet du søger.

Næste indlæg
Klimakompensation, også kendt som CO2-kompensation eller klimaneutralitet, er en praksis, der sigter mod at reducere eller opveje de klimagasser, der udledes som følge af menneskelig aktivitet. Menneskelige aktiviteter s…
Om atomkraft er godt for miljøet, handler i bund og grund om en enkelt ting. Nemlig, om det går galt. Det er nemlig her, at den helt skelsættende forskel ligger. Går der intet galt, så er det noget nær den perfekte energ…
Mange studerende har overraskende svært ved at finde et fedt studiejob, der er relevant, udfordrende og spændende. Dette skyldes i høj grad, at stort set alle studerende har et stort ønske om at få sådan et job, men der …
At holde en sund og velfungerende balance mellem sit arbejdsliv og privatliv, kan være en kæmpe udfordring. Ofte hænger det sådan sammen, at man har svært ved at prioritere sin fritid og privatliv, uden at gå på kompromi…
Når du modtager en mail, et opkald eller en SMS om, at du bedes møde op til en jobsamtale, fordi din potentielle arbejdsgiver med interesse har læst din ansøgning, så er du sluppet igennem det første nåleøje. Med hvad …
Vi skriver blandt andet for at give inspiration til et bedre arbejdsmiljø. Vi elsker dog at finde gode idéer udefra, og vi har blandt andet set filmen The Internship, som foregår på en af Googles arbejdspladser. Busines…
Hos ét TON mindre, er vi stor tilhænger af, at man kommer væk fra skrivebordet, og laver nogle andre aktiviteter på en 8 timers lang arbejdsdag. Vi har fundet fem gode forslag til aktiviteter i kantinen eller andet aktiv…