ettonmindre.dk

Hvad Skaber Arbejdsglæde På Jobbet?

Skrevet d. 24. May 2019
Buro Millennial

Vi kan vist alle sammen enes om, at en arbejdsdag bliver væsentligt bedre, hvis man ikke går og er nedtrykt, keder sig eller på en anden måde ikke trives på arbejdspladsen.

Men hvad kendetegner så en god arbejdsplads, og hvordan sikrer man sig, at ens egen arbejdsplads bliver en arbejdsplads, som er rar at være på og man på den måde trives meget bedre på jobbet?

Belastningen på arbejdspladsen

En af de helt store syndere til dårlig trivsel på arbejdspladsen er, hvis man føler man har alt for meget at se til, er ved at drukne i arbejdsopgaver eller bliver lagt for alt for meget ansvar, som man ikke kan opfylde.

Dette sker, og er sket, for rigtig mange danskere ude på arbejdsmarkedet, hvilket selvfølgelig er en helt forkert måde at trives på, men som man samtidig også kan gøre rigtig meget for selv.

Oplever man for høj belastning på arbejdspladsen, er det ikke umiddelbart sikkert, at ens kollegaer opdager det før det er for sent, har tænkt sig at gøre noget ved det, eller at chefen selv indser det.

Man kan derfor tage et rigtig stort skridt selv ved at indrømme dette problem, så der kan blive gjort noget ved det. Alternativet er, at man graver sig selv dybere og dybere ned i et hul, hvilket for mange er endt i stress

Det er også værd at huske på, at mange tager denne belastning med hjem, for trives man ikke på arbejdet, vil det også påvirke ens “work/life balance”, hvilket kan mærkes uden for arbejdspladsen.

God kollegakarma

Gode kollegaer er en rigtig stor årsag til at mange oplever, at de trives rigtig godt på arbejdspladsen.

Der er forskellige måder, hvorpå man kan være en god kollega, og det er ikke sikkert, at alle har den samme opfattelse af, hvad der kendetegner en god kollega. Der er dog noget, som rigtig mange er enige om, kendetegner en god kollega.

Du kan bidrage til, at dine kollegaer får en øget arbejdsglæde ved, at snakke med dem dagligt, sprede glæde blandt dine kollegaer og tilbyde din hjælp, hvis du fornemmer nogle af dine kollegaer har det svært.

Der er bestemt ikke nogen der bryder sig om de typer på arbejdspladsen, som går og spreder dårlig stemning, er sure konstant, og aldrig påtager sig noget ansvar.

Det er meget små ting der skal til for, at skabe et meget bedre arbejdsmiljø for sine kollegaer, og har ens kollegaer det godt på arbejdspladsen, vil det smitte af på resten af arbejdspladsen og garanteret også påvirke en selv.

Ros hinanden

Hvis man går dag ind og dag ud, uden at blive anerkendt for det hårde arbejde man laver, kan det i sidste ende godt gå hen og blive umotiverede.

Det er derfor rigtig sundt for de ansatte at få roser for deres arbejde, deres væremåde eller andet de har fortjent et klap på skulderen for.

Det betyder selvfølgelig ikke, at man skal gå og give hinanden tomme komplimenter eller lyve, men alle kan godt lide at blive anerkendt, enten som en god kollega eller som en god medarbejder

Det er både sundt for motivationen, arbejdslysten, selvtilliden og effektiviteten.

Dette er blot nogle af de få ting man kan påføre til sin arbejdsplads, for at øge arbejdsglæden hos sig selv og sine kollegaer.

Tak til Citatplakat

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med Citatplakat.dk. Kender du ikke Citatplakat.dk, kan vi fortælle, at det er en af Danmarks førende forhandlere af citatplakater.

Hvis du vil vide mere om Citatplakat.dk, så tjek deres hjemmeside her: https://citatplakat.dk/.

Tak for hjælpen med artiklen.

Næste indlæg
Om atomkraft er godt for miljøet, handler i bund og grund om en enkelt ting. Nemlig, om det går galt. Det er nemlig her, at den helt skelsættende forskel ligger. Går der intet galt, så er det noget nær den perfekte energ…
Mange studerende har overraskende svært ved at finde et fedt studiejob, der er relevant, udfordrende og spændende. Dette skyldes i høj grad, at stort set alle studerende har et stort ønske om at få sådan et job, men der …
At holde en sund og velfungerende balance mellem sit arbejdsliv og privatliv, kan være en kæmpe udfordring. Ofte hænger det sådan sammen, at man har svært ved at prioritere sin fritid og privatliv, uden at gå på kompromi…
Når du modtager en mail, et opkald eller en SMS om, at du bedes møde op til en jobsamtale, fordi din potentielle arbejdsgiver med interesse har læst din ansøgning, så er du sluppet igennem det første nåleøje. Med hvad …
Vi skriver blandt andet for at give inspiration til et bedre arbejdsmiljø. Vi elsker dog at finde gode idéer udefra, og vi har blandt andet set filmen The Internship, som foregår på en af Googles arbejdspladser. Busines…
Hos ét TON mindre, er vi stor tilhænger af, at man kommer væk fra skrivebordet, og laver nogle andre aktiviteter på en 8 timers lang arbejdsdag. Vi har fundet fem gode forslag til aktiviteter i kantinen eller andet aktiv…
De sociale medier er, og har i flere år været, en fast og uomtvistelig del af vores hverdag, og der er intet, der tyder på, at dette kommer til at ændre sig. Tværtimod. Langt de fleste danskere bruger benytter op til fle…